Mestival: open en bloot over de liefde

Liefde in 2017

Waar vinden we romantiek en commitment? Alles lijkt te kunnen tussen Tinder en tradities: samenwonen, trouwen, kinderen, maar ook meerdere partners tegelijk. Zijn datingtrends als ghosting en de hook-up culture nu de modus operandi? Wat betekent dat voor genegenheid, binding en intimiteit? Waar sta jij als het gaat om liefde?

‘Liefde is zonder grond, ze overvalt en verwondt ons’, zo stelt de Duits-Koreaanse filosoof Han. Maar binnen het berekenende zelfbewustzijn van de moderne mens lijkt voor die irrationele, allesverslindende liefde weinig plaats. Is de romantische liefde te rijmen met de wensen en mogelijkheden van de millennial?

Deze en andere prangende vragen over de liefde worden beantwoord door verschillende experts en (ervaring)deskundigen op het Mestival op 12 mei 2017 in de Rode Hoed Amsterdam. Aanvang: 19.00uur. Info: http://www.kwekerijamsterdam.nl/mestival/

Ook dr. Gert Jan Kloens geeft een workshop over de vraag WAT IS LIEFDE? Alle mensen moeten de liefde in ere houden’ zei Socrates. Maar wat is daarvoor nodig? Aan de hand van een korte reis door de geschiedenis van filosofie, psychologie, sociologie, theologie en biologie worden een vijftal eisen van de liefde besproken: wanneer kan je liefde nu liefde noemen?

Kom je ook naar de Rode Hoed?