Visie en missie

Onze kijk op liefde is realistisch. Dit betekent dat we liefdesrelaties tussen man en vrouw niet idealiseren of romantiseren. Elk leven kent zowel mooie en gelukkige momenten als moeilijkheden en tegenslagen. Dit geldt ook voor intieme man-vrouwrelaties. Geen enkele relatie is blessurevrij.

We vinden dat mensen binnen een liefdevolle relatie niet primair behoeftig, eisend en zelfgericht mogen zijn. Man en vrouw zijn geen consument van elkaar. Zij leven met en voor elkaar in een realistische, intieme en duurzame relatie en niet los van elkaar.

          “Goede liefdesrelaties zijn het fundament voor een gezonde samenleving”

 

In de kern is liefde een gift. Als je weet wat liefde is, mag je dit doorgeven. De onderstaande cartoon maakt dit op treffende wijze duidelijk.

Liefde herken je aan haar vruchten, zoals vriendelijkheid, geduld, respect en verdraagzaamheid. In onze boeken over liefde en relatiekwaliteit doen we uitvoerig verslag van alle inzichten uit de verschillende vakdisciplines. We geven mensen tips en trics voor een goede relatie en beschrijven het verband tussen relatiekwaliteit, levensgeluk en gezondheid.

De experts achter VerbeterJeRelatie hebben een ‘groot hart’. Gericht op liefde en relatiekwaliteit is hun doel: wetenschappelijke inzichten toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek en mensen helpen met een goede relatie met hun levenspartner. Hun aanbod is ondergebracht in “Heel Holland weet wat liefde is!”, een programma om de thema’s ‘liefde’ en ‘relatiekwaliteit’ onder de aandacht te brengen van mensen in Nederland. Hierbij werken zij nauw samen met de professionals van SHaRE (Sexual Health and Relationship Enhancement). Dit zijn professionals uit de medisch-psychologische disciplines.

Het aanbod van deze professionals omvat zowel onderzoek, onderwijs en publicaties als relatietherapie, zelfhulpprogramma’s (eHealth), lezingen en workshops. De gehele opbrengst gaat naar het Love Project 100% en de Bontius Stichting van het LUMC. Hiermee steunen zij onderzoek en zorginnovatie voor patiënten met kanker en hun partner.